Як ефективно дезінфікувати багаторазові захисні маски?

Через необхідність прикривати рот і ніс у громадських місцях внаслідок епідемії Covid-19 багато людей забезпечили себе багаторазовими захисними масками. Їх використання економить гроші, але потребує особливих запобіжних заходів. Маски багаторазового використання слід дезінфікувати після кожного використання. Дізнайтеся тут https://release.com.ua/?cat=26, як це зробити ефективно, щоб запобігти зараженню коронавірусом, а ми розповімо вам лише три варіанти.

Маски для прання

Рекомендований спосіб дезінфекції масок – мити їх після кожного використання. Матеріал фурнітури можна залити окропом та відставити на 30 хвилин. Після цього в воду додають м’який миючий засіб і дезинфіковану маску стирають вручну. Випраний аксесуар вішається та гладиться для додаткового захисту. Не рекомендується дезінфікувати маски хлорним відбілювачем. Подібні заходи можуть пошкодити матеріал та знизити ефективність захисту.

Як ефективно дезінфікувати багаторазові захисні маски?

Маски багаторазового використання також можна прати у пральній машині. Для цього використовуйте м’який миючий засіб та встановіть температуру 60°C. Більше масок варто збирати у щільно закритий пакет із фольги, щоб не прати окремі аксесуари. Захисні засоби не можна прати чи зберігати з іншим одягом. Патогени можуть передаватися, збільшуючи ймовірність зараження вірусом.

Вимиті багаторазові маски необхідно піддати додаткової дезинфекції. Ви можете обприскати їх 70% спиртом та висушити. Інший спосіб – замочити маски в окропі на 15 хвилин і ретельно їх висушити. Приладдя також можна помістити в струмінь пари на 60 секунд.

Для дезінфекції масок СЗП призначені спеціальні препарати. Проти димних масок достатньо випрати згідно з рекомендаціями виробника.

Дезінфекція розпорошенням

Замість миття багаторазові маски можна дезінфікувати дезінфікуючими засобами з вмістом спирту не менше 70%. Достатньо ретельно обприскати аксесуари та дочекатися їх висихання. Хоча описана процедура проста та швидка, її рекомендується використовувати лише тимчасово. У продезінфікованій масці не повинно бути мікробів, але на поверхні може зберігатися неприємний запах спирту.

Як ефективно дезінфікувати багаторазові захисні маски?

Знезараження масок у духовці

Духовка також підходить для дезінфекції багаторазових масок для обличчя. Після нагрівання до 70 ° C в неї міститься закрита термостійка судина з маскою всередині. Час дезінфекції у духовці – 30 хвилин. Ви можете дезінфікувати багаторазові маски з клапанами або без них. Висока температура знищить хвороботворні мікроорганізми. Маску не можна класти на решітку чи тарілку – вона може бути пошкоджена.

Ефективними методами дезінфекції багаторазових масок для обличчя є їх миття при температурі, обприскування засобами на спиртовій основі або обробка їх високими температурами в духовці. Після цих процедур аксесуари, як і раніше, виконуватимуть свою роль і залишаться безпечними для використання. Не забувайте обережно знімати маску після використання, не торкаючись її зовнішньої сторони. Аксесуар необхідно зберігати у пакеті з фольги, не відкривати до дезінфекції.