Легкі курця – найкраща мотивація кинути палити

Постійно говорять про те, що куріння смертельно небезпечне здоров’ю людини. Статистика в цьому питанні безжальна і не залишає жодних сумнівів, докладніше за посиланням b-i-g.com.ua. Щороку у всьому світі від куріння помирають тисячі людей. Дуже важливо поширювати знання про наслідки тривалого куріння. Тільки так ви зможете реально застерегти людей від цієї залежності та показати, до чого ви можете привести власне тіло. Те, як виглядають легкі курця, має бути достатньою причиною, щоб кинути палити.

Куріння цигарок – найчастіші наслідки

Регулярне куріння сигарет викликає багато захворювань. Деякі з них дуже «характерні» для цієї залежності і пов’язані з нею. Більшість людей прирівнюють куріння до раку. І це правильно. Легкі курці повинні щодня споживати великі дози забруднюючих речовин та канцерогенів. Однак рак та захворювання легень (включаючи ХОЗЛ) – не єдині ризики куріння.

Тютюновий дим містить низку речовин, які також руйнівно впливають на нашу кровоносну систему. Усього одна викурена сигарета підвищує кров’яний тиск і частішає серцевий ритм, значно збільшуючи ризик серцевого нападу чи інсульту.

Цигарки сприяють розвитку багатьох захворювань шлунка. Від простої печії, виразок та проблем із травленням до раку травної системи.

Легкі курця - найкраща мотивація кинути палити

Легкі курця – видовище страшне

Швидше за все, мало хто повністю усвідомлює, як виглядають легені курця. Це видовище, хоч і лякає, проте має бути відомо всім, хто палить чи збирається спробувати.

Після року регулярного куріння легкі курця перестають бути схожими на здоровий орган. Вони стають повністю чорними – це ефект смоли у сигаретному димі. За оцінками, цей дим містить близько 4000 різних речовин, які дуже погано впливають на наше здоров’я; легені виявляються одними з перших органів, які зазнали «бомбардування» ними. Знімки легенів та легенів здорового курця не залишають сумнівів у тому, що останні не функціонують нормально. Навіть формою вони стають відвислими і втрачають типову для здорового органу твердість.

Захворювання легень у курців

Жахливий вигляд, звичайно, — це ще не все, що має турбувати нас про легких курців. Регулярне куріння повністю порушує їх функціонування та викликає низку небезпечних для здоров’я захворювань. Вже згадані види раку належать до найбільш небезпечних.

Рак легень – це хвороба, від якої щороку помирають тисячі людей у ​​всьому світі. На жаль, на відміну багатьох інших видів раку, у разі винні практично лише ми. За оцінками, близько 90% випадків раку легенів спричинені курінням. Якби тільки ця залежність була усунена, один із найнебезпечніших видів раку у світі міг би майже повністю зникнути!

Ще одне серйозне захворювання – емфізема. Це може спричинити незворотну руйнацію цього органу і, як наслідок, навіть смерть. Це не обов’язково має бути пов’язане з курінням, але часто ця залежність є його причиною. Під час хвороби повітряні мішечки у легенях починають ненормально розростатися та в результаті розриваються. Порушення правильного кровообігу в легенях призводить до надмірного навантаження на серце, що може спричинити його відмову.

Знімки легень курця також показують, що для правильного функціонування цього органу не потрібно жодного конкретного захворювання. Адже важко очікувати правильної роботи від легень, які виглядають як чорні мішки, що відвисли, наповнені смолою і попелом. Смола в димі накопичується в легенях, утворюючи липкий слиз. Дихання курця стає поверховим, помітно знижується фізична підготовка; така людина втомлюється набагато швидше, ніж некурець. Все це результат того, на що перетворилися легені курця після року куріння.

Легкі курця - найкраща мотивація кинути палити

Як зберегти легені?

Куріння цигарок завдає нашому організму численних ушкоджень. Тому багато людей запитують, чи відновлюються легкі курця і чи є для них якась користь від відмови від куріння. Відповідь зрозуміла – абсолютно. Ми можемо відновити до хорошого стану навіть сильно пошкоджений орган, якщо ми знаємо, як очистити легені курця.

Необхідна умова – це, звичайно, назавжди кинути курити. Поки хтось викурює хоч одну сигарету на день, його легені не будуть цілком здоровими. Після відмови від цигарок варто подбати про правильне харчування. Потрібно пити багато негазованої води, яка допоможе поступово вивести токсини з організму. Спорт і дихальні вправи також важливі, але після тривалого куріння не слід відразу починати інтенсивні заняття. До нього краще повертатися поступово, щоб відновити нормальну працездатність організму.

За оцінками, курцеві потрібно близько 10 років, щоб повністю одужати та повністю очистити свої легені. Здається, довго, правда? Це хороша мотивація, щоб почати працювати над цим зараз.